Yrjö Jahnssonin säätiöltä puoli miljoonaa euroa yliopistoille

Yrjö Jahnssonin säätiöltä puoli miljoonaa euroa yliopistoille

Yrjö Jahnssonin säätiö on lahjoittanut 250 000 euroa Aalto-yliopistolle ja 250 000 euroa Helsingin yliopistolle.

”Kummassakin yliopistossa erityisesti taloustieteen jatkokoulutus on korkeatasoista. Taloustieteen jatkokoulutuksessa on käynnissä rakennemuutos yliopistojen kehittäessä omia tutkijakoulujaan. Yrjö Jahnssonin säätiö toivoo, että yliopistot ja niiden yksiköt tekisivät vahvaa yhteistyötä tutkimuksessa ja opetuksessa, ja hyödyntäisivät resurssit hyvin. Taloustieteen jatkokoulutuksen tukeminen on perinteisesti ollut säätiömme vahva tukialue, sanoo säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Antti Suvanto.

”Tänään on kulunut 135 vuotta säätiön perustajan kouluneuvos Hilma Jahnssonin syntymästä. Yrjö Jahnssonin säätiön lahjoituksen julkistaminen juuri tänään on samalla kunnianosoitus Hilma Jahnssonille. Köyhään perheeseen syntynyt Hilma eteni elämässään kouluttautumalla. Hän valmistui juristiksi vuonna 1917 kolmantena naisena Suomessa”, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Elli Dahl.

Yrjö Jahnssonin säätiön nyt tekemät lahjoitukset kuuluvat valtion vastinrahoitusohjelmaan, jossa valtio lahjoittaa yliopistolle tietyn summan jokaista lahjoitettua euroa kohden. Aalto-yliopiston lahjoitus kohdentuu kauppatieteelliselle koulutusalalle ja Helsingin yliopiston lahjoitus yhteiskuntatieteiden koulutusalalle.

Yrjö Jahnssonin säätiö on perustettu vuonna 1954. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen taloustieteellisen ja lääketieteellisen tutkimuksen edistäminen sekä suomenkielisten oppi- ja tutkimuslaitosten ylläpitäminen ja tukeminen. Kymmenen viime vuoden aikana säätiö on jakanut tutkimukseen ja koulutukseen yhteensä 17 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

Elli Dahl
Toiminnanjohtaja
etunimi.sukunimi@yjs.fi

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2023 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2023 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.