Daron Acemoglu luennoi automatisaation vaikutuksista työmarkkinoihin 24.4.2019

Daron Acemoglu on kutsuttu pitämään seuraavat Yrjö Jahnsson Lectures -sarjan luennot. Luennot järjestetään 24.4.2019 klo 9 – 14.30 Economicumissa, Arkadiankatu 7, Helsinki.

Vuonna 1967 Istanbulissa syntynyt armenialais-yhdysvaltalainen Daron Acemoglu väitteli London School of Economicsissa vuonna 1992. Nykyään hän toimii taloustieteen professorina Massachusetts Institute of Technologyssa. Hänellä on laaja tutkimusnäyttö monilta alueilta alkaen poliittisesta taloustieteestä ja kehitystutkimuksesta ja päättyen työn taloustieteeseen sekä taloudellisen kasvun, teknologian, ja innovaatioverkostojen tutkimukseen.

Acemoglu tunnetaan paitsi eturivin tutkijana myös aktiivisena kolumnistina ja keskustelijana. Hänen tunnetuin teoksensa on yleistajuinen tietokirja Why Nations Fail? The Origins of Power, Prosperity, and Poverty, jonka hän on kirjoittanut yhdessä brittiläisen politiikantutkija James A. Robinsonin kanssa. Kirja on käännetty myos suomeksi nimellä Miksi maat kaatuvat – vallan, vaurauden ja varattomuuden synty (suom. Kimmo Pietiläinen, Terra Cognita 2013).

Yrjö Jahnsson Lectures järjestetään nyt 22. kerran. Sarjan edelliset luennot pidettiin vuonna 2015, jolloin luennoitsijoina toimivat Stanfordin Nicholas Bloom ja MIT:n John van Reenen. Luentojen aiheena oli johtaminen ja kansojen vauraus. Sarja alkoi vuonna 1963, jolloin luennoitsijana oli professori Kenneth Arrow MIT:sta.

Ennakkokutsu luennoille