Klaus Kultille ja Pertti Haaparannalle myönnetty vuoden tutkimusapurahat

 

Professoripooli

Yrjö Jahnssonin säätiö on myöntänyt Professoripoolin kautta 25 000 euron apurahat Klaus Kultille ja Pertti Haaparannalle. Apuraha mahdollistaa omistautumisen vuoden tutkimustyöhön.

Klaus Kultti on taloustieteen professori Helsingin yliopistossa. Apurahakautena vuonna 2014 hänen on tarkoitus tehdä teoreettista tutkimusta hinnoittelun ja markkinoiden rakenteen välisistä yhteyksistä sekä immateriaalioikeuksien taloustieteestä. 

Pertti Haaparanta on kansainvälisen talouden professori Aalto-yliopistossa. Hänen tutkimuksensa lukuvuonna 2014 – 2015 liittyvät maailman tulonjaon oikeudenmukaisuuden arvioimiseen ja kehitysmaiden talouskriisien tutkimiseen behavioraalisen taloustieteen näkökulmasta.

Professoripooli on 17 säätiön yhteinen määräaikainen pooli. Poolista apurahaa voi hakea suomalaisessa yliopistossa vakinaisesti työskentelevä professori, jonka yliopisto sitoutuu vapauttamaan hallinnosta ja opetuksesta vuoden (12kk) ajaksi. Tutkimusvapaan aikana yliopisto maksaa 55 % professorin bruttopalkasta, jolloin säätiön myöntämä apuraha kattaa nettopalkan vähennyksen. Apuraha myönnetään tutkimukseen ja tutkimusta edistäviin tarkoituksiin. Säätiöiden professoripoolin haku järjestetään kerran vuodessa. Poolin haku on avoin kaikilla tieteen aloilla.

Lisätietoja:

Yrjö Jahnssonin säätiö: Asiamies Elli Dahl, puh. 09 6869 1010, elli.dahl@yjs.fi
Professoripooli: Koordinaattori Mikko-Olavi Seppälä, puh. 0400 868 006, info@professoripooli.fi