Vesa Kanniaiselle ja Olli Tahvoselle myönnetty vuoden tutkimusapurahat

Professoripooli

 

 

 

 

Yrjö Jahnssonin säätiö on myöntänyt Professoripoolin kautta 27 000 euron apurahat Vesa Kanniaiselle ja Olli Tahvoselle. Molempiin apurahoihin liittyy lisäksi 5 000 euron matka-apuraha.

Vesa Kanniainen on kansantaloustieteen professori Helsingin yliopistossa. Apurahakautena hän keskittyy kahteen tutkimusprojektiin. Toinen tutkimusprojekti liittyy kriisitaloustieteeseen ja erityisesti eurokriisiin ja toinen koskee Suomen turvallisuuspolitiikkaa.

Olli Tahvonen on kansantaloudellisen metsäekonomian professori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa liittyy taloudellisten mallien kehittämiseen uusiutuvien luonnonvarojen kestävässä käytössä.

Professoripooli on 15 säätiön yhteinen määräaikainen pooli. Poolista apurahaa voi hakea suomalaisessa yliopistossa vakinaisesti työskentelevä professori, jonka yliopisto sitoutuu vapauttamaan hallinnosta ja opetuksesta vuoden (12kk) ajaksi. Tutkimusvapaan aikana yliopisto maksaa 55 % professorin bruttopalkasta, jolloin säätiön myöntämä apuraha kattaa nettopalkan vähennyksen. Apuraha myönnetään tutkimukseen ja tutkimusta edistäviin tarkoituksiin. Säätiöiden professoripoolin haku järjestetään kerran vuodessa. Poolin haku on avoin kaikilla tieteen aloilla.

Lisätietoja:

Yrjö Jahnssonin säätiö: Asiamies Elli Dahl, puh. 09 6869 1010, elli.dahl@yjs.fi

Professoripooli: Koordinaattori Mikko-Olavi Seppälä, puh. 0400 868 006, info@professoripooli.fi