Säätiöiden yhteistyö

IMG_1973

SÄÄTIÖIDEN YHTEISTYÖ

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta kokoaa apurahasäätiöt

Yrjö Jahnssonin säätiö on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry:n jäsen. Yhdistys toimii jäsentensä edunvalvojana, kouluttaa jäseniään, julkaisee alaan liittyviä ohjeita ja tutkimuksia sekä neuvoo  apurahanhakijoita.

Yhdistyksen jäseninä on 137 apurahoja jakavaa säätiötä ja yhdistystä. Neuvottelukunnassa edustetut säätiöt ja yhdistykset tukivat suomalaista tiedettä, taidetta ja kulttuuria käyttämällä sääntöjensä mukaisiin tarkoituksiin vuonna 2011 lähes 300 miljoonaa euroa.

Kolmekymmentä suomalaista apurahoja jakavaa säätiötä ja yhdistystä aloitti vuonna 1970 säännöllisen yhteydenpidon ja alkoi käyttää kokoonpanostaan nimitystä Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta. Yrjö Jahnssonin säätiö oli aktiivisesti perustamassa toimintaa. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 2004.

Tiedostaen asemansa erityisryhmänä sekä vastuunsa yhteiskunnassa sidosryhmilleen Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan jäsenet ovat hyväksyneet hyvää säätiötapaa koskevan ohjeen, joka koottiin vuonna 2010 Säätiön hyvä hallinto -ohjeeksi. Ohje löytyy yhdistyksen kotisivuilta.

Lisätietoja Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan kotisivuilta www.saatiopalvelu.fi.

Aurora-tietokanta kokoaa rahoituslähteet

Apurahanhakijat voivat etsiä itselleen sopivia rahoituslähteitä Aurora-tietokannasta. Tiedot suomalaisista ja valikoiden kansainvälisistä tieteen, taiteen ja kulttuurin rahoittajista on koottu yhdeksi tietokannaksi. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan ylläpitämään tietokantaan tietosisällön tuottaa Turun yliopisto.

Aurora-tietokanta löytyy osoitteesta www.aurora-tietokanta.fi .