Kutsu: Yrjö Jahnsson Award -luennot 8.12.2017

Vuoden 2017 Yrjö Jahnsson Award -palkinnon saajien palkintoluento järjestetään perjantaina 8.12.2017.

Luennot

klo 12–13:30
Michele Tertilt
professori, University of Mannheim
”Consumer Debt and Default”

Michele Tertilt toimii professorina Mannheimin yliopistossa. Hän on väitellyt Minnesotan yliopistossa vuonna 2003.Hän on tutkinut muun muassa perhe-elämää ja kotitalouksien rahoitusmarkkinoita. Tertiltin tutkimusten ansiosta ymmärretään paremmin syntyvyydestä, kuluttajan luottotappioriskistä ja sukupuolten rooleista makrotaloudessa. Tertilt on julkaissut tutkimuksiaan arvostetuimmissa aikakauskirjoissa, kuten Journal of Economic Theory:ssä, Quartley Journal of Economics:ssa, Econometrica:ssa ja American Economic Review-lehdessä.

klo 14–15:30
Ran Spiegler
professori, Tel Aviv University
”A Placebo Trilogy”

Spiegler on väitellyt Tel-Avivin yliopistossa vuonna 1999, jossa hän toiminut professorina vuodesta 2009 lähtien. Ran Spieglerin taloustieteellinen tutkimustyö on keskittynyt peliteoreettisiin (game theory) kysymyksiin, kuten rajoittuneeseen rationaalisuuteen. Hänen tutkimuksiaan on sovellettu mm. kuluttajan käyttäytymisen ja toimialan taloustieteen tarkasteluissa. Spieglerin tutkimuksia on julkaistu arvostetuimmissa taloustieteen aikakauskirjoissa, joista mainiten mm. Econometrica, Journal of Economic Theory, Review of Economic Studies ja American Economic Review.

Paikka

Economicum, 2. krs
Arkadiankatu 7
00101 Helsinki

Ei ennakkoilmoittautumista
(luentosaliin mahtuu 120 ensimmäisenä saapunutta)

Luentojen välissä on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Palkinto

Yrjö Jahnssonin säätiö valitsee Yrjö Jahnsson Award in Economics – palkinnonsaajan yhteistyössä Euroopan taloustieteilijöiden yhdistyksen (European Economic Association, EEA) kanssa. Palkinnon valintakomitean jäseninä vuonna 2017 olivat taloustieteen professorit Mark Armstrong, Armin Falk, Helene Rey, Kjetil Storesletten ja Hannu Vartiainen.

Palkinto myönnetään enintään 45-vuotiaalle taloustieteilijälle, jonka panos eurooppalaisessa taloustieteessä on merkittävä. Palkinnonsaajat kutsutaan Suomeen luennoimaan. Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 1993 Jean-Jacques Laffontille ja Jean Tirolelle. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa.

 

Lisätiedot:

Terhi Maczulskij
Tutkimusjohtaja
etunimi.sukunimi@yjs.fi

 

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.