Daron Acemoglu Yrjö Jahnsson Lectures -sarjan luennoitsijaksi

Daron Acemoglu on kutsuttu pitämään seuraavat Yrjö Jahnsson Lectures -sarjan luennot syksyllä 2018 tai vuoden 2019 alussa.

Vuonna 1967 Istanbulissa syntynyt armenialais-yhdysvaltalainen Daron Acemoglu väitteli London School of Economicsissa vuonna 1992. Nykyään hän toimii taloustieteen professorina Massachusetts Institute of Technologyssa. Hänellä on laaja tutkimusnäyttö monilta alueilta alkaen poliittisesta taloustieteestä ja kehitystutkimuksesta ja päättyen työn taloustieteeseen sekä taloudellisen kasvun, teknologian, ja innovaatioverkostojen tutkimukseen.

Acemoglu tunnetaan paitsi eturivin tutkijana myös aktiivisena kolumnistina ja keskustelijana. Hänen tunnetuin teoksensa on yleistajuinen tietokirja Why Nations Fail? The Origins of Power, Prosperity, and Poverty, jonka hän on kirjoittanut yhdessä brittiläisen politiikantutkija James A. Robinsonin kanssa. Kirja on käännetty myos suomeksi nimellä Miksi maat kaatuvat – vallan, vaurauden ja varattomuuden synty (suom. Kimmo Pietiläinen, Terra Cognita 2013).

Yrjö Jahnsson Lectures järjestetään nyt 22. kerran. Sarjan edelliset pidettiin vuonna 2015, jolloin luennoitsijoina toimivat Stanfordin Nicholas Bloom ja MIT:n John van Reenen. Luennon aiheena oli johtaminen ja kansojen vauraus. Sarja alkoi vuonna 1963, jolloin luennoitsijana oli professori Kenneth Arrow MIT:sta.

 

Lisätietoja:

Elli Dahl
Toiminnanjohtaja
etunimi.sukunimi@yjs.fi

 

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.