Kaisa Hietala luennoi luonnon huomioimisesta ja yrityksen muutoskyvystä kilpailutekijänä

Kuva: Mika Levälampi

 

Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavassa tilaisuudessa yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Kaisa Hietala luennoi aiheesta ”Kestävyyden evoluutio – viherpesusta bisneksen ytimeen”.

Hietala kuvaili, miten kestävän kehityksen huomioiminen on muuttunut yritysmaailmassa viimeisen kolmenkymmen vuoden aikana. Kehitys on kulkenut vastuullisuusraporteista ja sertifikaateista strategian keskiöön.

Hietala näkee yrityksen muutoskyvyn kilpailutekijänä luonnon reunaehtojen tullessa vastaan. Hän on ottanut käyttöön epävirallisen termin, susformaatio, jolla tarkoitetaan yritysten läpikäymää merkittävää muutosta, jossa muutoksen ajurina on luonto. Yrityksen muutoskyvykkyyttä, kulttuuria, on muiden vaikea kopioida. Susformaatiossa yritykset uudistavat liiketoimintamallinsa koko arvoketjun osalta.

Tilaisuudessa jaettiin myös Jaakko Honko -mitalit henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet elinkeinoelämän tai kauppa- ja taloustieteellisen tutkimuksen edistämiseen ja/tai ansioituneet Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun tukisäätiön tai Yrjö Jahnssonin säätiön toiminnassa.

Mitali annettiin seuraaville henkilöille: Aalto-yliopiston ja Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessori Martti Hetemäelle, Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämiehelle, yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Jorma Ollilalle, Kauppakorkeakoulun varadekaani ja tietojärjestelmätieteen professori Virpi Tuunaiselle, Pelastakaa Lapset -liittohallituksen puheenjohtaja Salla Vainiolle sekä Kauppakorkeakoulun taloustieteen professori Juuso Välimäelle.

Luentosarjan ovat aiemmin pitäneet Horst AlbachSirkka HämäläinenVesa VainioSeppo HonkapohjaAatto PrihtiMikko KosonenBengt HolmströmMatti Alahuhta, Erkki Liikanen, Risto Siilasmaa ja Björn Wahlroos.

Luento oli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun tukisäätiön ja Yrjö Jahnssonin säätiön järjestämä.

Luentosarja on perustettu vuonna 1997 kunnioituksena merkittävän talouselämän vaikuttajan ja kauppa- ja taloustieteellisen tutkimuksen edistäjän, Yrjö Jahnssonin säätiön pitkäaikaisen hallituksen puheenjohtajan, Kauppakorkeakoulun kansleri Jaakko Hongon (1922-2006) elämäntyölle.

Yrjö Jahnssonin säätiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kiander avasi tilaisuuden. Kuva: Mika Levälampi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.