Säätiön vuosikertomus 2013: Tieteen tuki vakaalla pohjalla

Vuonna 2013 Yrjö Jahnssonin säätiö tuki jälleen suomalaista tiedettä yli 1,3 miljoonalla eurolla.

Tukea kansantaloustieteelliseen, lääketieteelliseen ja terveystaloustieteelliseen tutkimukseen

Jaettavasta rahasummasta suurin osa eli 60 % kohdistui kansantaloustieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Taloustieteen apurahat kohdistuivat mm. rahapolitiikkaan, innovaatiopolitiikkaan, tulonjakoon, verokilpailuun ja vesivoimatuotantoon liittyviin tutkimuksiin. Tukea myönnettiin myös jatko-opintoihin ja tieteellisten seminaarien järjestämiseen.

Lääketieteen apurahoja myönnettiin mm. Alzheimerin taudin, syömishäiriöiden, kaksisuuntaisen mielialahäiriön sekä raskauden aikaisen alkoholikäytön vaikutusten tutkimiseen.

Terveystaloustieteen tuki kohdistui mm. terveydenhuoltopalveluiden markkinoiden ja kysynnän tutkimiseen.

Hyvä sijoitusvuosi

Vuonna 2013 sijoitukset tuottivat hyvin ja taloudellisesti säätiön vuosi oli erinomainen. Omaisuusluokista eniten tuottivat osakkeet, joiden paino säätiön salkussa oli lähes puolet. Korkein tuotto saatiin suomalaisista osakkeista ja alhaisin kehittyvien markkinoiden osakkeista. Säätiön sijoitusvarallisuuden tuotosta maksetaan apurahat ja säätiön hallinto.

Näkymät juhlavuodelle 2014

Vuosi 2014 on alkanut sijoitusmarkkinoilla tapahtumarikkaissa merkeissä. Säätiön talous ja toiminta ovat vakaalla pohjalla. Sijoitussalkku on hajautettu ja tuottaa riittävää kassavirtaa toiminnan hoitamiseen.

Vuoden 2014 varainkäyttöä nostaa säätiön juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi säätiö järjestää kaksi kansainvälistä tieteellistä kongressia ja jakaa apurahoja tavallista enemmän. Juhlavuoden päättää joulukuussa suuret vuosipäiväjuhlat.

Lue Vuosikertomus 2013 (.pdf)

 

Lisätietoja

Elli Dahl
Toimitusjohtaja
puh. (09) 6869 1010

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.