Tervetuloa Vuosisadan rakentajat -kilpailun avajaisiin!

Miltä nuorten tulevaisuus näyttää Suomessa? Rakennetaan siitä yhdessä parempi!

Suomalaiset apurahasäätiöt toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun avajaisjuhliin torstaina 13.10.2016 klo 15–18 Kulttuuriareena Gloriaan (Pieni Roobertinkatu 12). Kahvia on tarjolla klo 14:30 alkaen.

Vuosisadan rakentajat on yli 40 suomalaisen säätiön ja rahaston yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden hanke. Se on kaikille avoin haastekilpailu. Siinä etsitään ja kehitetään ratkaisuja, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa.

Tilaisuuden avaa sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Suomalaisten nuorten tulevaisuudesta mukana keskustelemassa ovat muun muassa Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio, tutkija Maria Ohisalo, Icehearts-urheiluseuran toiminnanjohtaja Ville Turkka, trendianalyytikko Pauli Komonen sekä yrittäjä Pia Henrietta Kekäläinen. Inspiroivan keskustelun lisäksi iltapäivään kuuluu energistä tanssitaidetta, pientä syötävää ja juhlajuomaa. Tervetuloa nauttimaan hengen ja ruumiin ravinnosta tärkeän asian äärelle!

Mistä säätiöiden Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa on kyse?

Suomen täyttäessä sata vuotta kotimaiset apurahasäätiöt haluavat jakaa vielä enemmän hyvää kuin tavallisesti. Säätiöt ja rahastot ovat tunnistaneet yhteiskunnan kannalta merkittäväksi tehtäväksi parantaa nuorten hyvinvointia ja turvata nuorten osallisuus yhteiskunnassa. Säätiöt järjestävät vuoden kestävän, kaikille avoimen haastekilpailun, jossa haetaan ennakkoluulottomia, osaavia ja motivoituneita tiimejä kehittämään vaikuttava ratkaisu nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen.

Tuomaristo valitsee parhaat tiimit kuusi kuukautta kestävään työskentelyvaiheeseen, jossa tiimit kehittävät ja testaavat ratkaisuaan asiantuntijasparraajien tuella. Voittajatiimi saa huomattavan palkintosumman käytettäväksi ratkaisunsa toteuttamiseen. Jokainen mukana oleva tiimi kerryttää jo työstövaiheessa merkittävää osaamista, kokemusta ja verkostoja. Yhden voittajan sijaan haastekilpailu voi synnyttää useita toimivia ratkaisuja ja tiivistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Säätiöiden rahoituksella ja asiantuntemuksella sekä kilpailun yhteentuomien ja sparraamien tiimien ratkaisuilla voimme löytää uusia pitkäkestoisia ja vaikuttavia tapoja nuorten loistavan tulevaisuuden tukemiseen. Tämä on säätiöiden ja rahastojen lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Lue lisää kilpailusta >>

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.