Tervetuloa Yrjö Jahnsson Award -luennoille 29.11.2013 klo 12:45

Vuoden 2013 Yrjö Jahnsson Award in Economics –palkinnon saaneet Hélène Rey ja Thomas Piketty luennoivat Helsingissä marraskuussa.

Rey on taloustieteiden professori London Business School:ssa ja Piketty Paris School of Economics:ssa ja EHESS:ssa (École des hautes études en sciences sociales) Ranskassa.

Rey on erikoistunut sekä kansainvälisen rahatalouden ja kaupan että kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden toiminnan tutkimukseen. Hän on viime aikoina osallistunut aktiivisesti myös keskusteluun keskuspankkien ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) toimintamallien uudistustarpeista. Hélène Rey on väitellyt tohtoriksi vuonna 1998 ja työskennellyt aiemmin mm. Princetonin yliopiston professorina.

Piketty tunnetaan tulonjakoa ja taloudellista eriarvoisuutta koskevista tutkimuksistaan. Hän on selvittänyt mm. suurituloisten tulojen ja niiden osuuden kehitystä koko väestön tuloista pitkällä aikavälillä eri maissa. Professori Piketty on yksi Paris School of Economics:in perustajista ja oli myös sen ensimmäinen johtaja. Thomas Piketty valmistui taloustieteen tohtoriksi vuonna 1993. Väiteltyään hän työskenteli apulaisprofessorina MIT:ssa (Massachusetts Institute of Technology) Yhdysvalloissa.

Tervetuloa luennoille!

Seminaarikutsu (.pdf)

Hélène Rey
”International Capital Flows Exchange Rates and the International Monetary System” (.pdf)

Thomas Piketty
”Inequality & Capitalism in the Long-Run” (.pdf)

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.