Yrjö Jahnsson Award -palkintoluento 24.1.2020

Vuoden 2019 Yrjö Jahnsson Award -palkinnon saaneet Oriana Bandiera ja Imran Rasul luennoivat 24.1.2020.

Professori Imran Rasul, University College London
”Policies for Human Capital Accumulation Among the World’s Poor”

Professori Oriana Bandiera, London School of Economics
”The Organisational Economics of the State”

Aika

24.1.2020 klo 12:15-13:30 Imran Rasul
24.1.2020 klo 13:45-15:00 Oriana Bandiera

Paikka

Economicum, 2. krs
Arkadiankatu 7, 00100 Helsinki

Ei ennakkoilmoittautumista. Luentosaliin mahtuu 120 ensimmäisenä saapunutta.

Luentojen välissä on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Esittely

Yrjö Jahnsson Award in Economics 2019 -palkinto jaettiin Oriana Bandieran ja Imran Rasulin yhteistutkimuksesta, joka on keskittynyt soveltavaan mikrotaloustieteeseen, kuten työpaikoilla suoritettaviin kenttäkokeisiin. Heidän yhteistutkimuksellaan on ollut vahva kontribuutio erityisesti henkilöstön taloustieteen (ns. personnel economics) alalla. Bandieran ja Rasulin tutkimusten ansiosta ymmärretään paremmin esimerkiksi sosiaalisten suhteiden vaikutuksista kannustimiin.

Bandieran ja Rasulin yhteistutkimuksia on julkaistu arvostetuimmissa taloustieteen aikakauskirjoissa, joista mainiten mm. Economic Journal, Quartely Journal of Economics, Review of Economic Studies ja Econometrica. Bandiera on väitellyt Boston Collegesta vuonna 2000, ja nykyään hän toimii professorina LSE:ssä (London School of Economics). Rasul on puolestaan väitellyt LSE:stä vuonna 2003 ja nykyään hän toimii taloustieteen professorina University College Londonissa.

Taustaa

Yrjö Jahnssonin säätiö valitsee Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinnonsaajan yhteistyössä Euroopan taloustieteilijöiden yhdistyksen (European Economic Association, EEA) kanssa. Palkinnon valintakomitean jäseninä vuonna 2019 olivat taloustieteen professorit Orazio Attanasio, Armin Falk, Eliana la Ferrara, Kjetil Storesletten ja Hannu Vartiainen.

Palkinto myönnetään nuorelle taloustieteilijälle, jonka panos eurooppalaisessa taloustieteessä on merkittävä. Palkinnonsaajat kutsutaan Suomeen luennoimaan. Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 1993 Jean-Jacques Laffontille ja Jean Tirolelle. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa.

 

Lisätiedot:

Terhi Maczulskij
Tutkimusjohtaja
etunimi.sukunimi@yjs.fi

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.