Yrjö Jahnssonin säätiö – 60 vuotta tieteen tukena!

Kouluneuvos Hilma Jahnsson perusti Yrjö Jahnssonin säätiön tasan 60 vuotta sitten, joulukuun 16. päivänä vuonna 1954. Hän lahjoitti peruspääomaksi yhdessä puolisonsa kansantaloustieteen professori Yrjö Jahnssonin kanssa hankkimansa varallisuuden.

Yrjö ja Hilma Jahnsson uskoivat opetuksen ja valistuksen merkitykseen. Pariskunta onnistui 1920-luvun epävakaissa oloissa hankkimaan merkittävän omaisuuden, minkä turvin he saattoivat toteuttaa yhteiskunnallisia tavoitteitaan. He perustivat omin varoin Helsingin Suomalaisen Yhteislyseon vuonna 1923 havaittuaan monien suomenkielisten nuorten jäävän vaille opiskelupaikkaa. Lisäksi he perustivat maamme ensimmäisen iltaoppikoulun Helsinkiin vuonna 1927 työssä olevia ajatellen.

Yrjö Jahnssonin kuoltua yllättäen vuonna 1936, Hilma Jahnsson otti ohjat käsiinsä. Hän luotsasi omaisuuden läpi toisen maailmansodan ja jatkoi yhdessä aloitettua työtä. Hän tahtoi varmistaa, että työ opetuksen ja tieteen hyväksi jatkuisi myös hänen jälkeensä. Ratkaisuna oli säätiön perustaminen.

Vuonna 2014 Jahnssonin pariskunnan työtä suomalaisen tieteen, yhteiskunnan ja tulevaisuuden hyväksi jatkavat säätiön henkilökunta, hallitus ja tieteelliset asiantuntijat. Lämmin kiitos kaikille arvokkaasta työstä!

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2023 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2023 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.