Yrjö Jahnssonin taloustiedepalkinto kahdelle ranskalaiselle professorille

Vuoden 2013 Yrjö Jahnsson Award in Economics –palkinto on myönnetty Hélène Reylle ja Thomas Pikettylle. Rey on taloustieteiden professori London Business School:ssa ja Piketty Paris School of Economics:ssa ja EHESS:ssa (École des hautes études en sciences sociales) Ranskassa.
Hélène Rey

Rey on erikoistunut sekä kansainvälisen rahatalouden ja kaupan että kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden toiminnan tutkimukseen. Hän on viime aikoina osallistunut aktiivisesti myös keskusteluun keskuspankkien ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) toimintamallien uudistustarpeista. Hélène Rey on väitellyt tohtoriksi vuonna 1998 ja työskennellyt aiemmin mm. Princentonin yliopiston professorina.

Piketty tunnetaan tulonjakoa ja taloudellista eriarvoisuutta koskevista tutkimuksistaan. Hän on selvittänyt mm. suurituloisten tulojen ja niiden osuuden kehitystä koko väestön tuloista pitkällä aikavälillä eri maissa. Professori Piketty on yksi Paris School of Economics:in perustajista ja oli myös sen ensimmäinen johtaja. Thomas Piketty valmistui taloustieteen tohtoriksi vuonna 1993. Väiteltyään hän työskenteli apulaisprofessorina MIT:ssa (Massachusetts Institute of Technology) Yhdysvalloissa.

Yrjö Jahnssonin säätiö valitsee Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinnon saajan yhteistyössä Euroopan taloustieteilijöiden yhdistyksen (European Economic Association, EEA) kanssa. ”Palkintoa pidetään yhtenä arvostetuimmista kunnianosoituksista, jonka nuori eurooppalainen taloustieteilijä voi saada”, kertoo säätiön asiamies Elli Dahl.

Thomas Piketty

”Ojennamme palkinnon kansainvälisistä taloustieteilijöistä koostuvan yleisön edessä ensi elokuussa EEA:n vuosikokouksessa Göteborgissa. Rey ja Piketty kutsutaan pitämään palkintoluennot myös Helsinkiin. Ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin”, jatkaa Elli Dahl.

Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinto myönnetään alle 45-vuotiaalle eurooppalaiselle taloustieteilijälle, jonka panos eurooppalaisessa taloustieteessä on merkittävä. Palkinto on 18 000 euroa, ja se jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto voidaan jakaa myös kahden tutkijan kesken.

Yrjö Jahnssonin säätiön tarkoituksena on suomalaisen kansantaloustieteellisen ja lääketieteellisen tutkimuksen edistäminen ja suomenkielisten oppi- ja tutkimuslaitosten ylläpitäminen ja tukeminen. Säätiö on yksi merkittävimmistä kansantaloustieteellisen tutkimuksen yksityisistä rahoittajista Suomessa.

 

Lisätietoja palkinnosta ja säätiöstä

Elli Dahl
Asiamies
puh. 050 327 0831

Lisätietoja palkinnon saajista

Ari Hyytinen
Tutkimusjohtaja
puh. 0400 777086

Juuso Välimäki
Valintakomitean jäsen
puh. 040 353 8182
juuso.valimaki@aalto.fi

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 © Kaikki oikeudet pidätetään.

Yrjö Jahnssonin säätiö sr 2024 ©
Kaikki oikeudet pidätetään.